Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 70 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 80 g sera ricotta
- 120 g wody
- 270 g mąki pszennej
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- 1 łyżeczkę soli
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 Std. 40 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1h
Mini focaccie
2u. 5min
Placki gozleme ze szpinakiem
1h 15min
Mini tarty z porem
1h
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h