Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 80 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 70 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 80 g sera ricotta
- 120 g wody
- 270 g mąki pszennej
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia
- 1 łyżeczkę soli
- mąka pszenna, ilość do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z gorgonzolą
40 Min
Focaccia z kiełbasą
2u.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Placek nadziewany mozzarellą
1u. 5min
Grissini - paluchy chlebowe
3u.
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 Std. 30 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1u. 40min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Focaccia z cebulą
2u. 20min