Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych, np. malin, jeżyn, jagód
- 110 - 170 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 - 50 g miodu
- 100 g czerwonego wina
- 1 ½ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika (bez cukru, kakao i mąki)
- 6 żółtek
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Płynny budyń – 650 ml
15min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2u. 5min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2h
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Kogel-mogel
5min
Gorąca czekolada z brandy
15min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 Std. 40 Min
Bezy klasyczne
3u. 15min
Walentynkowa Pavlova
5h