
Urządzenia i Akcesoria
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
owoców leśnych, mieszanych, świeżych np. malin, jeżyn, jagód300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego110 - 170 g
-
miodu30 - 50 g
-
czerwonego wina100 g
-
korzennej przyprawy do piernika (bez cukru, kakao i mąki)1 ½ łyżeczki
-
żółtek6
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289 kcal /
1210 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
19.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Portugalski crème brûlée
25 min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1 godz. 50 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Rabarbar pod kruszonką
55 min