
Urządzenia i Akcesoria
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
owoców leśnych, mieszanych, świeżych np. malin, jeżyn, jagód300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego110 - 170 g
-
miodu30 - 50 g
-
czerwonego wina100 g
-
korzennej przyprawy do piernika (bez cukru, kakao i mąki)1 ½ łyżeczki
-
żółtek6
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289 kcal /
1210 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
19.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska