
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych, np. malin, jeżyn, jagód
- 110 - 170 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 30 - 50 g miodu
- 100 g czerwonego wina
- 1 ½ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika (bez cukru, kakao i mąki)
- 6 żółtek
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1210 kJ / 289 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Owoce zapiekane pod koglem-moglem
25 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min