Urządzenia i Akcesoria
Tarta à la banoffee pie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki pszennej
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Masa kajmakowa
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu
-
250 g cukru białego
-
100 g cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Kokosowa bita śmietana
-
250 g bananów pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
2 puszki mleczka kokosowego po 400 g każda, zmrożonego (30 min w zamrażalniku)
-
wiórki kokosowe do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
116.6 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
1901.1 kJ /
454.4 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto pomarańczowe
45 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Karmelowe fondant
15 min
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Risotto po mediolańsku
30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min