
Urządzenia i Akcesoria
Tarta à la banoffee pie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
jajko1
-
cukru20 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Masa kajmakowa
-
mleka 3,2% tłuszczu1000 g
-
cukru białego250 g
-
cukru trzcinowego100 g
-
sody oczyszczonej½ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Kokosowa bita śmietana
-
bananów pokrojonych w 0,5 cm plastry250 g
-
mleczka kokosowego po 400 g każda, zmrożonego (30 min w zamrażalniku)2 puszki
-
wiórki kokosowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454.4 kcal /
1901.1 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
19.9 g
Węglowodany
56 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Sód
116.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2 godz. 50 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
1 godz. 45 min
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 godz. 10 min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta budyniowa
1 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min