
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brązowego cukru
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 4 jajka
- ½ - 1 łyżeczka chili, mielonego
- 2 - 3 łyżeczki likieru pomarańczowego (opcjonalnie)
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1996 kJ / 476.7 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 Std.
Fondant czekoladowy
35 Min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 Std. 40 Min
Crémeux czekoladowe
3h 15 min
Zapiekane banany w czekoladzie pod kokosanką
35 Min
Pomarańczowe zabajone
15min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Plaster miodu
1h 30min
Mango Fool
15min
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 Min
Mus czekoladowy
3h 20min
Mus z białej czekolady
1 Std.