Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g napoju migdałowego
- 50 g masła migdałowego, prażonego
- 50 g cukru pudru
- 1 szczypta kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 887.9 kJ / 212.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorąca czekolada z anyżem
20min
Sos czekoladowy
20min
Gorąca czekolada z wanilią
15min
Gorąca czekolada
10min
Gorąca czekolada z kardamonem
15min
Czekolada po meksykańsku
30min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1 Std. 10 Min
Czekolada amaretto
10min
Gorąca czekolada chai
25min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20min
Czekolada z mleczkiem kokosowym
15min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35min