Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g chalota
- 200 g salsicha de aves
- 50 g cornichons
- 60 g rabanete
- 10 g vinagre de vinho branco
-
150
g iogurte c/ 1,5% gordura
lub 150 g iogurte natural magro (0,1% gordura) - ½ ramo de cebolinho picado, mais q.b. p/ polvilhar
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- ¼ c. chá de paprika
- ½ c. chá de piripíri em flocos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 250.2 kJ / 59.8 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 230.8 mg
Alternatywne przepisy
Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão
30min
Salada de feijão, abacate e atum
20min
Salmão com molho holandês, espargos e arroz
45min
Salada niçoise
35min
Salada de pescada com molho de manga
35min
Cogumelos cremosos com batata assada crocante
1h 30min
Salada de arroz com salmão e pak choi
50min
Salada caesar de salmão com chicória roxa
35min
Salada grega com frango cozido a vapor - TM6
Brak ocen
Wraps com legumes salteados e molho de ervas - TM6
45min
Peixe cítrico e legumes a vapor
40min
Salmão com molho de alho-francês e batata
50min