Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mark (ausgelöst aus ca. 5 Markknochen)
- 80 g Paniermehl
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 673 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Reibekuchen
45min
Quark-Öl-Grundteig
5 dk
Zwiebelkuchen
2h 15min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Rheinischer Döppekuchen
1h 50min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Eierstich
25 Min
Döppekooche
1h 30min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30min