Urządzenia i Akcesoria
Butterkuchen mit Hefe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken80 g
-
Milch300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker50 g
-
Mehl500 g
-
Salz1 Prise
-
geriebene Zitronenschale1 EL
-
Ei1
Belag
-
Mandeln, gehobelt100 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Butter in Flöckchen, kalt100 g
-
Orangensaft50 g
-
Orangenlikör30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
934 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Moin Hamburg!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tortenboden
45 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Klassischer Streuselkuchen
3 Std. 20 Min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 Std. 20 Min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 Std. 30 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Quark-Klößchen mit heißen Kirschen
2 Std. 50 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Hamburger braune Kuchen
72 Std.
Bergische Waffeln
20 Min