Urządzenia i Akcesoria
Butterkuchen mit Hefe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken80 g
-
Milch300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker50 g
-
Mehl500 g
-
Salz1 Prise
-
geriebene Zitronenschale1 EL
-
Ei1
Belag
-
Mandeln, gehobelt100 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Butter in Flöckchen, kalt100 g
-
Orangensaft50 g
-
Orangenlikör30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
934 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Moin Hamburg!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Rosinenstuten
3 godz.
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Tortenboden
45 min
Kartoffelpuffer
20 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.