Urządzenia i Akcesoria
Apfelgelee
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
5 Gläser
Składniki
-
Äpfel, säuerlich Bio, mit Schale und Kernen (z.B. Elstar), in Stücken (3 cm)1100 g
-
Zitrone unbehandelt, 2 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Wasser1400 g
-
Zucker400 g
-
Gelfix extra 2:1 (25 g)1 Pck.
-
30 g OrangensaftCalvados30 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
90 kJ /
22 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeergelee
25 min
Konfitüre mit Gelierzucker
30 min
Erdbeer-Gelee
1 godz.
Bellini-Konfitüre
40 min
Mandarinen-Gelee
30 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 30 min
Mirabellen-Konfitüre
20 min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25 min
Kiba-Gelee
25 min
Birnenkonfitüre
20 min