Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Äpfel, säuerlich, Bio, mit Schale und Kernen (z.B. Elstar), in Stücken (3 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, 2 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1400 g Wasser
- 400 g Zucker
- 1 Pck. Gelfix extra 2:1 (25 g)
-
30
g Calvados
lub 30 g Orangensaft - 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 90 kJ / 22 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4sa
Erdbeer-Holunder-Konfitüre
40min
Johannisbeergelee
25min
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25min
Aprikosenkonfitüre
1h
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30min
Erdbeer-Gelee
1h
Mandarinen-Gelee
30min
Zwetschgenmus
1h
Birnenkonfitüre
20min