![Weinschaumsauce Weinschaumsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A8777628-F0ED-4C57-9858-1BAB2D4A1929/Derivates/c7ab2e05-0900-4e84-b3e8-f3aa4d2efa1e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier, getrennt
-
700
g Weißwein, trocken
lub Weißwein, lieblich - 70 g Zucker
- 50 g Wasser
- 1 EL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weincreme
5h 40min
Spätzle
30min
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 Std. 35 Min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1h 30min
Bayerische Creme
8 godz.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10 min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10 min
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 godz. 10 min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25min