Urządzenia i Akcesoria
Christstollen, klassisch
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Portionen
Składniki
-
Mandeln100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen400 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Milch120 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten300 g
-
Zucker100 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
-
Marzipan-Rohmasse weich, in Stücken100 g
-
Rosinen250 g
-
Orangeat50 g
-
Zitronat50 g
-
Rum40 g
-
Puderzucker30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1125 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Oh, wie süss!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Elisenlebkuchen
5 Std.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 Std.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.
Rotweinstollen
48 Std.
Marzipanstollen
4 Std.
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Mohnstollen
26 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min
Stollenhappen
50 Min
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min
Christstollen
12 Std.