Christstollen, klassisch

Christstollen, klassisch

4.7 698 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
25 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Milch
    120 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    300 g
  • Zucker
    100 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • Marzipan-Rohmasse weich, in Stücken
    100 g
  • Rosinen
    250 g
  • Orangeat
    50 g
  • Zitronat
    50 g
  • Rum
    40 g
  • Puderzucker
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 1125 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...