Urządzenia i Akcesoria
Currysauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
3 Flaschen
Składniki
-
Tomaten, reif geviertelt500 g
-
rote Paprika in Stücken90 g
-
rote Zwiebeln halbiert100 g
-
Knoblauchzehe1
-
Rotweinessig25 g
-
Muskat1 Prise
-
Curry (siehe Tipp)2 - 4 EL
-
Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß½ TL
-
Salz1 TL
-
Chili-Pulver¼ TL
-
Honig40 g
-
Balsamico, dunkel3 EL
-
Tomatenmark2 EL
-
Olivenöl1 EL
-
Sojasauce1 Spritzer
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
3 g
Kalorie
554 kJ /
132 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Anpfiff!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sauce Ungarischer Art
30min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30min
Wein-Senf-Dressing (Vorratsgröße)
40min
Aprikosen-Curry-Sauce
35min
Currywurst
40min
BBQ-Sauce
1h 20min
Peperoni-Sauce süß-sauer (酸甜辣酱)
30min
Curry-Ketchup
35min
Cocktail-Dressing
5min
Tomaten-Ketchup
1h 30min
Inseldressing
10min
Kartoffelpuffer
20min