Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g neutrales Öl (z.B. Sonnenblumen- oder Rapsöl)
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 TL Kapern, abgetropft
- 50 g Gewürzgurken, in Stücken
- 1 Ei (siehe Tipp)
- ½ - 1 TL Zitronensaft
- ½ TL Senf, mittelscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 100 g Schmand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Kräuterbutter
5 Min
Mayonnaise
5 Min
Sauce Hollandaise
15min
Sauce Béarnaise
40 Min
Vitello Tonnato
48 godz.
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Curry-Mayonnaise
5 Min
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Sylter-Sahne-Dressing
10min
Panierter Fisch mit Remoulade
40 Min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Cocktailsauce zu Krabben und Co.
5 Min