Bierbrot

Bierbrot

3.7 173 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
16 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    250 g
  • Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • Salz
    1 gestr. EL
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Sauerteig-Extrakt (30 g)
    1 Pck.
  • Bier dunkel, zimmerwarm
    350 g
  • Zuckerrübensirup
    25 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 3 g
Kalorie 486 kJ / 116 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...