Urządzenia i Akcesoria
Bierbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner250 g
-
Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bemehlen250 g
-
Salz1 gestr. EL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteig-Extrakt (30 g)1 Pck.
-
Bier dunkel, zimmerwarm350 g
-
Zuckerrübensirup25 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
486 kJ /
116 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backt mehr Brot!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy