Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine
- 100 g Zucker
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Schwarzer Johannisbeernektar
- 300 g Rotwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Herrencreme
4h 25min
Eierpunsch
20min
Welfenspeise mit Trauben
2h 30min
Weincreme
5 Std. 40 Min
Glühweinsabayon
10 dk
Damencreme
5h 20min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Welfencreme (Welfenspeise)
2h 30min
Eierlikörmousse
8h 30min
Eierlikör-Pudding
15min
Waldmeister-Panna-Cotta
5sa 15 dk
Herrencreme
4sa 15 dk