Urządzenia i Akcesoria
Weincreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Gelatine5 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Zucker120 g
-
Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält1 Streifen
-
Vanilleschote½
-
Eigelb4
-
Weißwein, trocken200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif1 Pck.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Auf zum Winzerfest
6 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weinschaumsauce
30 min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Milchreiscreme mit Zabaione und Himbeerpüree
30 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Klassische Zabaglione
15 min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 min
Herrencreme
4 godz. 25 min
Zabaglione al Prosecco
15 min
Zabaglione
15 min
Mousse au cappuccino
25 min