Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 120 g Zucker
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- ½ Vanilleschote
- 4 Eigelb
- 200 g Weißwein, trocken
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaglione
15 min
Baumkuchen mit Baileys-Zabaglione
2h 15min
Welfenspeise mit Trauben
2h 30min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30min
Caipirinha-Creme
3h 30 min.
Bilbao - Goxua
2h 30min
Zabaione mit Katzenzungen
1h
Klassische Zabaglione
15 min
Rotweincreme
5h 40min
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15 min.
Welfencreme (Welfenspeise)
2h 30min
Eierlikörmousse
8h 30 min.