Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
TM6 TM5

Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)

4.7 (533 oceny)

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 250 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 250 g filetów z białej ryby, np. z mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na 2 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
  • pieprz, mielony, do oprószenia ryby
  • sok z ½ cytryny, małej, do skropienia ryby
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w 1 cm plastry
  • 600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1482.3 kJ / 354 kcal
Białko
26.8 g
Węglowodany
9.5 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
2.5 g
Sód
375.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy