![Makaron z makrelą i cytryną Makaron z makrelą i cytryną](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ef84e041-1e16-4f97-ad1d-17d5113c4828/Derivates/7f9dae4f-a698-46fa-b90e-2f4f34d34508.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 640 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
-
320
g makaronu, suchego, typu trofie
lub 320 g makaronu, suchego, typu penne - 200 g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Penne z dynią i szynką
40min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25min
Babka ziemniaczana ze śledziem
4h 45min
Fasolotto z kalafiorem
13h 55min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min
Sałatka ziemniaczana z sosem z awokado (dla dzieci)
50 Min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Placki ziemniaczane z twarogiem czosnkowym (plińce z pomoćką)
1 godz.
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min