Makaron z makrelą i cytryną

Makaron z makrelą i cytryną

2.8 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 640 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 320 g makaronu, suchego, typu trofie
    320 g makaronu, suchego, typu penne
  • 200 g filetów z makreli, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18 g
Kalorie 611 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...