Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 640 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
-
320
g makaronu, suchego, typu trofie
lub 320 g makaronu, suchego, typu penne - 200 g filetów z makreli, w oleju, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611 kJ / 416 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Orientalny krem z fasoli
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1h
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min