Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
TM6 TM5

Kalarepy faszerowane mięsem z indyka

4.5 (15 ocen)

Składniki

  • 4 kalarepy, ok. 300 g każda
  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 750 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 150 g mleka
  • 50 g jogurtu typu greckiego
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1122 kJ / 268 kcal
Białko
27.8 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy