Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 kalarepy, ok. 300 g każda
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 150 g mleka
- 50 g jogurtu typu greckiego
- 20 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1122 kJ / 268 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Potrawka z kurczaka i jesiennych warzyw
1 godz. 10 min
Kurczak w winie
1h 50min
Marynata jabłkowa
10 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Sałatka z białych szparagów
3 Std.
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Marynata winna
15 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1 godz. 10 min
Marynata z maślanki do kurczaka
15 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.