
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 kalarepy ok. 300 g każda
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 15 g oleju rzepakowego
- 350 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 750 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 150 g mleka
- 50 g jogurtu typu greckiego
- 20 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 268 kcal / 1122 kJ
- Białko
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Zupa z rukoli
35 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Bulion rybny
1 godz.
Terriny brokułowe i zupa kukurydziana z kurczakiem
1 godz. 25 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40 min