Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 250 g de lait entier
- 4 jaunes d'œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide entière, très froide
- 3 poires, coupées en gros morceaux
Le jour même
- 2 poires, émincées en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301.8 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Moelleux à la clémentine
1hod. 40min
Avocat farci au crabe
40min
Guacamole avocat-banane et tartare de saumon à la coriandre
45min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 Std.
Crumble d'Alice pommes et noisettes
35min
Gratin poire-banane
55 Min
Gâteau de riz crémeux à l'orange
1hod. 20min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1hod. 25min
Gratin aux figues
15min