Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g d'eau
- 10 œufs de caille
- ½ cube de bouillon de légumes
- 2 c. à soupe d'herbes aromatiques fraîches, ciselées (cerfeuil, basilic, ciboulette...)
-
20
tranches de poivron rouge, type del piquillo au naturel, coupées en fines lamelles
lub 20 tranches de poivron rouge, coupées en fines lamelles - le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 274 kJ / 65 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ballotine comme un macaron
25 Min
Verrine de gelée de porto au melon
25 Min
Mises en bouche aux saveurs marines
30 Min
Déclinaisons autour de la mer
30 Min
Bouchées de pannacotta d'artichaut sur biscuits aux noix
5 godz. 45 min
Pâté de Pâques
2 Std.
Dip d'asperges blanches
15 Min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20 min
Crème parmentière au saint-marcellin
45min
Sauce gribiche
15 Min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1h 35min
Mousse de jambon, épinards et œuf de caille
3h 30min