Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poires épluchées et coupées en petits dés
- 50 g de beurre coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 50 g de raisins secs
- 5 g d'alcool de poire
- 1 gousse de vanille de petite taille, les graines seulement
- 75 g d'amandes en poudre
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2651 kJ / 638 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux poires
50min
Gâteau léger normand WW (ex- Weight Watchers®)
40min
Charlotte aux fraises
12sa 30 dk
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Tartelettes choco-raisins
1u.
Amandine à la cerise
2u.
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Gâteau aux pêches
55min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12sa 30 dk
Tartelettes amandine aux framboises
1u. 20min
Quatre-quarts aux poires
55min