Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de poires épluchées et coupées en petits dés
- 50 g de beurre coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 50 g de raisins secs
- 5 g d'alcool de poire
- 1 gousse de vanille de petite taille, les graines seulement
- 75 g d'amandes en poudre
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2651 kJ / 638 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13h
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Amandine à la cerise
2h
Gâteau basqu'ô fraises
1 godz. 45 min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Charlotte chocolat-banane
24h
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte poire-chocolat
55min