Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte d’amandes
- 150 g d'amandes en poudre
- 150 g de sucre glace maison
- 1 blanc d'œuf
- 2 gouttes d'arôme d'amande amère
- 1 pointe de couteau de colorant alimentaire, de la couleur de votre choix
- 150 g de cerneaux de noix
Le caramel
- 50 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 5 gouttes de vinaigre d'alcool
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 673.2 kJ / 161 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Knuspertaler (petits gâteaux de Noël aux graines)
1h 30min
Mendiants au chocolat
30min
Mini-lingots marron-chocolat
40min
Sucre de Noël
1h 5min
Paniers feuilletés olive-parmesan
40min
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Nougats noirs
3 Std.
Sucre orange-épices de Noël
2h
Fleur en pâte feuilletée
1h
Calissons d'Aix
24h
Croquants aux noix
1h 30min
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2h 25min