Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pamplemousse bio
- 500 g de lait
- 90 g de beurre (80 g pour la pâte et 10 g pour les moules)
- 3 œufs
- 125 g de farine
- 225 g de sucre en poudre
- 5 g de sucre vanillé maison
- 50 g de rhum brun
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 714 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Sabayon au citron
15min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Gratin de clémentine
30 min
Entremets chocolat-châtaigne, crème anglaise à la clémentine
12 godz.
Fontainebleau aux pommes
2h 30min
Mousse meringuée au pamplemousse
12 godz.
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min
Flan pomme-cannelle
45 min
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min