Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pamplemousse bio
- 500 g de lait
- 90 g de beurre (80 g pour la pâte et 10 g pour les moules)
- 3 œufs
- 125 g de farine
- 225 g de sucre en poudre
- 5 g de sucre vanillé maison
- 50 g de rhum brun
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 714 kJ / 172 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Moelleux à la clémentine
50 Min
Tartelettes au lait de coco
1h
Meringues à la pistache
2 godz. 30 min
Poires duchesse
12h 25min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3h
Brioche à la fleur d'oranger
5sa
Cannelés bordelais au chocolat
12 Std.
Bavarois à la mangue
7 Std.
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45min
Tarte au citron de Menton
1h 15min