Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken breasts
- 2000 g boiling water
- 15 g olive oil
- 150 g celery stalks, cut in pieces
- 120 g leeks, sliced (1 cm)
- 1 garlic clove, sliced
- 1 red chilli, halved, deseeded (opcjonalnie)
- 1 bay leaf
- 2 sprigs fresh rosemary
- 100 g pearl barley, soaked overnight, then rinsed and drained
- 140 g carrots, sliced (5 mm)
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g fresh baby spinach
- 75 g frozen peas
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 309 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Spring Vegetable Soup
35min
Chicken chorizo and chickpea stew
40min
Lentil and Bacon Soup
8h 55min
Chicken with Herb Salsa and White Bean & Rocket Pesto Salad
55 min
Tuscan Bean Soup
50min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
Chicken Étouffée
45 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Italian Bean Soup - Pasta e fagioli
40min
Chicken and Root Vegetable Stew
1h
Scotch Broth
1h
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min