Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale

Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale

4.4 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Squash and Pasta
  • Cheddar cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • bread torn in pieces
    30 g
  • water plus extra for cooking pasta
    800 g
  • butternut squash peeled, diced (1 cm)
    500 g
  • elbow macaroni
    300 g
  • sweet smoked paprika
    ¼ tsp
Cheese Sauce
  • plain flour
    40 g
  • unsalted butter diced
    40 g
  • whole milk
    400 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • kale washed, stems removed, roughly chopped
    50 g

Wartości odżywcze na 140 g

Kalorie 261 kcal / 1093 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 0.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...