![Pork Vindaloo Pork Vindaloo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7098B903-534A-4BE8-9208-E0B36A5BEB81/Derivates/F64CB1EA-4D95-4254-BD03-DB97C2788ABE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 800 g pork shoulder, boneless, diced (2 cm)
- 5 cardamom pods
- 5 cloves
- 4 fresh red chillies, halved
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 30 g white wine vinegar
- 15 g red wine vinegar
- 1 Tbsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
Curry
- 30 g vegetable oil
- 200 g onions, quartered
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g ripe tomatoes, quartered
- 2 - 6 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 1 tsp brown sugar
- 80 g water
- 5 g fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
Alternatywne przepisy
Prawn Bhuna
30 min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Lamb Kebobs
3h
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Chicken Jalfrezi
1h
Prawn Xacuti
1 Std. 20 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Jungli Laal Maas
5h
Chicken Saag
50 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Kofta Curry
1h 10 min