Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 800 g pork shoulder, boneless, diced (2 cm)
- 5 cardamom pods
- 5 cloves
- 4 fresh red chillies, halved
- 1 cinnamon stick
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 30 g white wine vinegar
- 15 g red wine vinegar
- 1 Tbsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
Curry
- 30 g vegetable oil
- 200 g onions, quartered
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 250 g ripe tomatoes, quartered
- 2 - 6 fresh bird's eye chillies, halved, to taste
- 1 tsp brown sugar
- 80 g water
- 5 g fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1302 kJ / 311 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
Alternatywne przepisy
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Chicken in Yoghurt
1 Std.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Seafood Korma
40min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken Saag
50min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Prawn Bhuna
30min