![Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e46869fc47e1fcdd65e7210ca40c870b/Derivates/92ee0c95df6da68a57f52f28217ff186b7008452.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Białko
- 72.4 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 81.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.5 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1208.3 mg
Alternatywne przepisy
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 Std. 10 Min
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Bunny Bread Rolls with Cheesy Centre
45 Min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1 Std. 40 Min
Spaghetti alla Carbonara
30 min
Oreo® Ice Cream
8 godz. 30 min
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1 Std. 15 Min
Strawberry Champagne Cocktail with Mini Savoury Cheesecakes
3 Std. 40 Min
Chicken Mushroom Fajitas (TM6)
1 Std.
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
55 Min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min