Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g long grain rice, as desired
- 80 g mangetout, trimmed
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 10 g groundnut oil
- 3 - 4 garlic cloves, to taste
- 120 - 150 g pork fillet, sliced thinly (1 cm)
- 1 Tbsp oyster sauce
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 tsp palm sugar, to taste
- 50 - 100 g water, depending on desired sauce consistency
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4094 kJ / 980 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 55 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Steamed Garlic Prawns
30min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Pork Chops with Orange
2 Std. 25 Min
Lemon Chicken
20 Min
Sweet and sour chicken with rice
40min
Pork with Black Bean Sauce
30min
Beef in Stout
1h 40min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 Std. 10 Min
Prawn and Chorizo Paella
45min