Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh mint, leaves only
- 70 g olive oil
- 350 g aubergines, cut in pieces (2 cm)
- 250 g red onions, quartered
- 4 garlic cloves
- 700 g lamb shoulder meat, boneless, cut in pieces (3-4 cm)
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g balsamic vinegar
- 125 g Greek yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2888 kJ / 690 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 55.3 g
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35 min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
One-pot Moussaka
30 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1u. 50min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Caribbean Stew and Steamed Rice
9h 15min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min
Keralan Fish Curry
30 min