Cumin Lamb and Aubergine Stew

Cumin Lamb and Aubergine Stew

4.5 67 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • fresh mint leaves only
    15 g
  • olive oil
    70 g
  • aubergines cut in pieces (2 cm)
    350 g
  • red onions quartered
    250 g
  • garlic cloves
    4
  • lamb shoulder meat, boneless cut in pieces (3-4 cm)
    700 g
  • ground cumin
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • Greek yoghurt
    125 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 690 kcal / 2888 kJ
Białko 33.2 g
Tłuszcz 55.3 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...