Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 20 g Öl
- 1 Zwiebel (60 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 350 g Blattspinat, TK, aufgetaut und abgetropft (siehe Tipp)
- 250 g Ricotta
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 4 Prisen Muskat
- 14 - 16 Cannelloni
- 600 g Milch
- 40 g Butter, in Stücken
- 45 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2214 kJ / 529 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2h
Mini-Mozzarella-Cannelloni
1 Std.
Tortellini-Spinat-Auflauf
1 Std.
Veggie Rigatoni al forno
45 Min
Vegetarische Linsen-Lasagne
1 Std. 30 Min
Spinat-Feta-Lasagne
1 Std. 15 Min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Vegetarische Lasagne
10u.
Gnocchi Caprese
20min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 Std. 15 Min
Überbackene vegetarische Enchiladas
50 Min
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1 Std. 15 Min