Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- Salz zum Kochen
- 80 g Pecorino, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Schalotten, halbiert
- 6 Pfefferkörner, schwarz
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 150 g Butter, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 500 g Linguine
- 800 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 TL Meersalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4035 kJ / 964 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Gnocchi Tricolore
30 Min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 λεπτ.
Pappardelle in Pfefferbutter
20min
Frische Tomaten-Pasta
25min
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Tomaten-Kapern-Pasta
35 min
Spaghettini aglio olio mit Cherry-Tomaten
25min
Nudeln mit Käsesauce, Pesto und frischen Tomaten
45min
Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce
15 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 Min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 Min