Urządzenia i Akcesoria
Fastenbeugerl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Stück
Składniki
-
frische Germ20 g
-
Milch50 g
-
Wasser200 g
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
Roggenmehl100 g
-
Salz2 TL
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Kümmel, ganz1 TL
-
grobes Salz zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
355 kJ /
85 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Liptauer
15 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min