Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g frische Germ
- 50 g Milch
- 200 g Wasser
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 100 g Roggenmehl
- 2 TL Salz
- 100 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Kümmel, ganz
- grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Marillen-Topfen-Tascherl
1hod. 15min
Punschkrapferl
1hod. 5min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Ribiselschnitten
1hod.
Topfengolatschen
50min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Schnelle Biskuitroulade
30min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min