Fastenbeugerl

Fastenbeugerl

4.7 67 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Stück

Składniki

  • frische Germ
    20 g
  • Milch
    50 g
  • Wasser
    200 g
  • Weizenmehl, glatt
    400 g
  • Roggenmehl
    100 g
  • Salz
    2 TL
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • grobes Salz zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 2 g
Kalorie 355 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...