Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Weizenmehl, universal
- 125 g Weichweizengrieß
- 250 g Schlagobers
- 4 Nelken
- ½ Zimtstange
- 25 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- ½ TL Salz
- Rosinen, zum Servieren
- Staubzucker, zum Servieren
- Zimt, gemahlen, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießkoch mit Orangenfilets
20min
Eiernockerl
30 Min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Topfenschmarrn
50min
Semmelknödel
50min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Kipferlkoch mit Vanilleobers
55 λεπτ.
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Staubzucker
5 Min