![Fedlkoch Fedlkoch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0a1ad8c8-1126-4dce-893f-db1674b1570b/Derivates/412f81a8-ce5f-49b0-9078-1f5b5df1d326.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Weizenmehl, universal
- 125 g Weichweizengrieß
- 250 g Schlagobers
- 4 Nelken
- ½ Zimtstange
- 25 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- ½ TL Salz
- Rosinen, zum Servieren
- Staubzucker, zum Servieren
- Zimt, gemahlen, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1423 kJ / 340 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Fleischstrudel für Suppe
40min
Mostschaumsuppe
1 Std. 10 Min
Tonkabohnenzucker
5 min
Eiernockerl
30 dk
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Marillennektar
2 Std.
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Grießkoch mit Orangenfilets
20min
Sacher-Gugls
1h 30min
Germknödel
1sa
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min