Brabanter Knöpfe
TM6 TM5

Brabanter Knöpfe

4.5 (36 ocen)

Składniki

Mürbteig

  • 100 g Mandeln
  • 180 g Butter, kalt, in Stücken
  • 180 g Weizenmehl, glatt
  • 70 g Staubzucker
  • 2 TL Vanillezucker
  • 1 TL Backpulver
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 100 g Ribiselmarmelade (siehe Tipp)

Glasur und Fertigstellung

  • 200 g Schokoglasur-Drops (siehe Tipp)
  • Mandelblättchen für die Dekoration

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
320 kJ / 76 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
0.7 g
Sód
5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy