Brabanter Knöpfe

Brabanter Knöpfe

4.6 44 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
55 Stück

Składniki

Mürbteig
  • Mandeln
    100 g
  • Butter kalt, in Stücken
    180 g
  • Weizenmehl, glatt
    180 g
  • Staubzucker
    70 g
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Backpulver
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Ribiselmarmelade (siehe Tipp)
    100 g
Glasur und Fertigstellung
  • Schokoglasur-Drops (siehe Tipp)
    200 g
  • Mandelblättchen für die Dekoration

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 5 mg
Białko 1 g
Kalorie 320 kJ / 76 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...