Urządzenia i Akcesoria
Marillen-Topfen-Tascherl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stück
Składniki
Germteig
-
Milch250 g
-
Zucker100 g
-
frische Germ20 g
-
Eidotter1
-
Weizenmehl, glatt500 g
-
Backpulver (ca. 15 g)1 Päckchen
-
Sonnenblumenöl etwas mehr zum Einfetten6 EL
Topfenfüllung
-
Eidotter1
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker20 g
-
Butter weich, in Stücken40 g
-
Topfen, 20% Fett abgetropft250 g
-
Vanillepuddingpulver30 g
Fertigstellung
-
Eiklar verquirlt2
-
Marillen halbiert12
-
Staubzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1562 kJ /
373 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süße Marille
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Schneller Beerenstrudel
50 min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Topfengolatschen
50 min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min