Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Milch,
- 100 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 1 Eidotter
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 1 Päckchen Backpulver (ca. 15 g)
- 6 EL Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Einfetten
Topfenfüllung
- 1 Eidotter
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Topfen, 20% Fett, abgetropft
- 30 g Vanillepuddingpulver,
Fertigstellung
- 2 Eiklar, verquirlt
- 12 Marillen, halbiert
- Staubzucker, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1562 kJ / 373 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Fastenbeugerl
1 Std. 30 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Ribiselschnitten
1h
Topfengolatschen
50 dk
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Salzstangerl
1h 25min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Wiener Rehrücken
3h 40min