Urządzenia i Akcesoria
Osterpinzen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 Stück
Składniki
-
Anissamen, ganz¼ TL
-
Zucker60 g
-
Vanillezucker10 g
-
Weißwein, trocken90 g
-
Milch120 g
-
frische Germ30 g
-
Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten110 g
-
Weizenmehl, universal500 g
-
Salz½ TL
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)2 TL
-
Eidotter3
-
Butter zum Einfetten
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
11 g
Kalorie
1789 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenkuchen
1h 30min
Punschkrapferl
1h 5min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Osterpinze
2h 30min
Osternest aus Germteig
2h
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Waldviertler Mohnzelten
1h 30min
Nusspotize
2h 20min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Kärntner Reindling
2h 40min
Polsterzipfl
2h 10min