Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ TL Anissamen, ganz
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker
- 90 g Weißwein, trocken
- 120 g Milch
- 30 g frische Germ
- 110 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Salz
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 3 Eidotter
- Butter zum Einfetten
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1789 kJ / 428 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Nusspotize
2 godz. 20 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Osterpinze
2 Std. 30 Min
Nussbeugerl
1h 55min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Kärntner Reindling
2h 40min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Salzstangerl
1h 25min
Eiaufstrich mit Topfen
10min