Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 100 g Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver
- 320 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 140 Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 4 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 35 g Milch und 1 EL extra
- 100 g Marillenmarmelade, fein passiert
- 1 EL Rum
- 240 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4174 kJ / 997 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 74.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Marillenkuchen
1h 30min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 Std. 10 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Eva's Sachertorte
1h 40min