Urządzenia i Akcesoria
Nussbeugerl
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
15 Stück
Składniki
Germteig
-
Milch100 g
-
frische Germ20 g
-
Weizenmehl, glatt 1 EL für die Teigoberfläche und etwas mehr für die Arbeitsfläche270 g
-
Butter weich, in Stücken120 g
-
Zucker30 g
-
Eidotter2
-
Salz1 Prise
Nussfülle
-
Haselnüsse130 g
-
Mandeln130 g
-
Milch130 g
-
Semmelbrösel10 g
-
Honig1 TL
-
Feinkristallzucker90 g
-
Zimt, gemahlen1 Prise
-
Rosinen (opcjonalnie)30 g
-
Rum20 g
Fertigstellung
-
Milch1 EL
-
Eidotter1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1283 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 Std. 45 Min
Topfengolatschen
50 Min
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Nusskipferl
2 Std.
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min