Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 100 g Milch
- 20 g frische Germ
- 270 g Weizenmehl, glatt, 1 EL für die Teigoberfläche und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 2 Eidotter
- 1 Prise Salz
Nussfülle
- 130 g Haselnüsse
- 130 g Mandeln
- 130 g Milch
- 10 g Semmelbrösel
- 1 TL Honig
- 90 g Feinkristallzucker
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 30 g Rosinen (opcjonalnie)
- 20 g Rum
Fertigstellung
- 1 EL Milch
- 1 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1283 kJ / 307 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstrudel
2h 30min
Mohnblume
2h 20min
Marillen-Topfen-Tascherl
1h 15min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Polsterzipfl
2h 10min
Topfengolatschen
50min
Burgenländerkipferl
1 Std. 25 Min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Nussstrudel
2h 30min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min
Nusskipferl
2 godz.