Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g Wasser
- 60 g Milch
- 30 g frische Germ
- 200 g Rohrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter
- 10 g Rum
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kakao
- 70 g Butterschmalz, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punschkrapferl
1h 5 min.
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Linzerkipferl
1hod. 50min
Nusspotize
2h 20min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Osterpinzen
2 Std. 50 Min
Kärntner Kasnudln
1h 45 min.
Kärntner Reindling
2h 40min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mini-Schaumrollen
1 Std. 40 Min
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min