Urządzenia i Akcesoria
Punschkrapferl
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 Stück
Składniki
Biskuit
-
Butter30 g
-
Weizenmehl, glatt80 g
-
Maisstärke20 g
-
Feinkristallzucker100 g
-
Eier4
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
Kochschokolade in Stücken50 g
-
Marillenmarmelade fein passiert100 g
-
Rum nach Geschmack30 - 50 g
-
Vanillezucker1 TL
-
Zitronensaft1 Spritzer
-
Punschglasur (siehe Tipp)400 - 600 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1127 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Servus
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Sonntags-Striezel
2 godz. 15 min
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Linzerkipferl
1 godz. 50 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Malakofftorte
10 godz. 20 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Rumschnitten
50 min
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min