Urządzenia i Akcesoria
Eierschöberl
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Wasser200 g
-
Butter in Stücken85 g
-
Salz½ - ¾ TL
-
Weizenmehl, universal200 g
-
Eier (Größe M)3
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
815 kJ /
195 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Suppen Einlagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Schinken-Käse-Rauten
35 min
Käsenockerl "Tricolore"
50 min
Bröselknödel
40 min
Butternockerl
40 min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Couscousknöderl mit Sesam
40 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Salzstangerl
1 godz. 25 min
Schnelle Biskuitroulade
30 min