
Wersje kompatybilne
Topfenknödel mit Marillenröster
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Magertopfen (Flüssigkeit abgießen), zerbröselt
- 130 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Weichweizengrieß Type 480
- 145 g Semmelbrösel
- 30 g Staubzucker etwas mehr für die Brösel und zum Bestreuen
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
- 800 g frische Marillen halbiert und entsteint
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 80 - 100 g Gelierzucker 3:1 nach Geschmack
- 1 Zimtstange
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 764 kcal / 3199 kJ
- Białko
- 25 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 94 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 784 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Osternest aus Germteig
2 godz.
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 godz. 20 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Germknödel
1 godz.
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 godz. 25 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min