Wersje kompatybilne
Topfenknödel mit Marillenröster
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Magertopfen (Flüssigkeit abgießen), zerbröselt
- 130 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Weichweizengrieß Type 480
- 145 g Semmelbrösel
- 30 g Staubzucker, etwas mehr für die Brösel und zum Bestreuen
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
- 800 g frische Marillen, halbiert und entsteint
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
- 80 - 100 g Gelierzucker 3:1, nach Geschmack
- 1 Zimtstange
- ½ TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3199 kJ / 764 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 784 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Germknödel
1 Std.
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Marillenkuchen
1 Std. 10 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Osternest aus Germteig
2h
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Topfenschmarrn
50 Min