Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 30 - 40 g gemischte frische Kräuter (z. B. Petersilie, Kerbel, Majoran, Kresse), ggf. Blättchen abgezupft
- 5 Eier
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 60 g Weizenmehl, universal
- ½ TL Backpulver
- 30 g Butter, in kleinen Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1200 g klare Suppe (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 625 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Käse-Rauten
35 Min
Käsenockerl "Tricolore"
50 Min
Couscousknöderl mit Sesam
40 Min
Frittaten
30 Min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min
Butternockerl
40 Min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1h 20min
Eierschöberl
1 Std.
Salzstangerl
1 Std. 25 Min
Bröselknödel
40 Min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min