![Salsiccia e cardoncelli Salsiccia e cardoncelli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5A40B3C6-A396-4ED1-94CA-3AF6BD299D68/Derivates/E7D51242-E259-49D2-9F9D-394475AFBCCB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di cipolla
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio in camicia
- 4 salsicce di maiale intere (500 g circa)
- 50 g di vino bianco
- 500 g di funghi cardoncello freschi, puliti e a pezzi grandi
- 100 g di pomodori a metà
- 1 pizzico di sale + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2008 kJ / 480 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50 Min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Spigole all'acqua pazza
30min
Cozze ripiene
1 godz. 30 min
Pancotto con cime di rape
40 Min
Salsiccia al primitivo
50 Min
Uova al funghetto
40 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1 Std.
Pitta rustica salentina
1h 40min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 dk
Vitello alla pizzaiola
35 Min