
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'épaule de veau coupée en cubes de 2 cm environ
- 1 c. à café rase de curcuma en poudre
- 1 c. à café bombée de cardamome en poudre
- 1 c. à café bombée de gingembre en poudre
- 80 g d'oignon coupé en morceaux
- 10 g de sauce harissa
- 30 g d'huile d'olive et 2 c. à soupe pour dorer
- 10 g de miel liquide
- 450 g de carottes coupées en rondelles de 6 à 8 mm
- 30 g de fond de veau en poudre
- 750 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 2 brins de persil frais hachés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 532 kcal / 2232 kJ
- Białko
- 50 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 19 g