Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 0
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
-
30
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
lub 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm) - 120 g di porri a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di salmone affumicato a fette + q.b.
- 350 g di robiola
- 30 g di rucola + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1384.4 kJ / 330.9 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 1117.2 mg
Alternatywne przepisy
Quiche broccoli e pesto
1sa 10 dk
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1sa 10 dk
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Torta salata asparagi e ricotta
1 godz.
Quiche di spinaci e speck
2 Std.
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Cappelletti di sfoglia al salmone affumicato e semi di papavero
5h
Crostata con fiori di zucca
1h 30min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1 godz.
Torta salata ai funghi
1h 30min
Quiche ai funghi e Fontina
1h 30min