Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cous cous
- 250 g di acqua
- 1 limone, il succo spremuto fresco e filtrato
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di pistacchi al naturale sgusciati e spellati
- 50 g di mandorle pelate
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20min
Spiedini di crocchette di fagioli
50 min
Cous cous marino (vegan)
30 min
Cous cous al pesto e melanzane
30 min
Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
30 min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1 godz.
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40min
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20min
Riso integrale al pesto di rucola
45min
Penne seitan, mandorle e salvia
20min