Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pane toscano a dadini (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresche, lavate
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, , le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 2 pizzichi di origano secco
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 100 g di peperone giallo, pulito e a dadini (2-3 cm)
- 300 g di filetto di rana pescatrice senza pelle e senza lische
- 1 ½ cucchiaio di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2577 kJ / 616 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako di polpo
50 分钟
Zuppa di funghi e pescatrice
45min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Baccalà alla Soutelo
30 分钟
Blanquette di salmone e funghi porcini
50 分钟
Zuppa di pesce misto
40min
Seppie in zimino
40min
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Baccalà, patate e funghi
45min
Stoccafisso con i porri
50 分钟
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min