Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fave secche, ammollate per 5 ore in acqua
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 pezzo di peperoncino rosso piccante, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di olive nere denocciolate
- 200 g di polpa di zucca a cubetti
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 300 g di acqua
- 200 g di pane raffermo a pezzi
- fette di pane a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 522 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fave al finocchietto
50min
Minestra di fave con cicoria
50min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Zuppa di bietole
35min
Cime di rapa e cous cous
35min
Tartellette di scarola
1h 15min
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5 Std.
Plumcake fave e finocchietto selvatico
2h
Fave in umido
1h
Cavati con le fave
13h 20min
Scarola imbottita alle acciughe
1h