Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di fave secche, ammollate per 5 ore in acqua
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 pezzo di peperoncino rosso piccante, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di olive nere denocciolate
- 200 g di polpa di zucca a cubetti
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 300 g di acqua
- 200 g di pane raffermo a pezzi
- fette di pane a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 522 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Favata sarda
1u.
Minestra di zucca e riso integrale
1 Std. 20 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Zuppa di cavolfiore, zucca e broccoli
45 Min
Millecosedde alla calabrese
1 Std. 30 Min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1u.
Fave in umido
1u.
Zuppa di ceci e cicoria
1u.
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Riso e verze
1 Std. 10 Min